Ruimte & Infra

104
Professionals die interim opdrachten waarmaken
170
Opdrachtgevers waar onze interim professionals de uitdaging waarmaken

Nu de relatie tussen burgers, bestuur en maatschappelijke organisaties horizontaler is – een gevolg van de decentralisaties – opereert de overheid minder uitvoerend en meer kaderstellend. De transitie van beheer naar regie vraagt van jou als professional andere competenties en een andere stijl van leidinggeven.

Je bent minder technisch-inhoudelijk georiënteerd en meer gefocust op adviseren en delegeren. De stijgende lijn in economische ontwikkeling en woningbouw zorgt voor groei van het aantal projecten binnen Ruimte & Infra. Tegen die achtergrond geef je in samenregie met burgers, bewoners en bedrijven vorm aan maatschappelijk resultaat.

De focus van Ruimte & Infra ligt op:

De Omgevingswet

De invoering van de Omgevingswet zal in 2021 plaatsvinden. Dit biedt nu al volop kansen. Veel organisaties werken al in de geest van de wet. En steeds vaker zorgt samenregie – waarbij initiatiefnemers en stakeholders zelf het heft in handen nemen – voor een vlottere realisatie van ruimtelijke initiatieven en ontwikkelprojecten.

Regie Openbare Ruimte

Omdat de huidige wetgeving voorlopig van kracht blijft, is er grote vraag naar adviseurs en projectleiders ruimtelijke ontwikkeling en civiele techniek. Als teammanager of afdelingshoofd ben je in staat de maatschappelijke beweging naar samenregie in gang te zetten. Tegelijkertijd kijken overheidsorganisaties naar ‘asset management’ als nieuwe vorm van beheer. Bij dit alles helpen wij je up-to-date te blijven met onze, bij opdrachtgevers succesvolle, opleiding ‘Regisseur Openbare Ruimte’.

Actueel

Hoe geeft u sturing aan deze verandering? De Omgevingswet heeft grote gevolgen voor gemeenten in ‘wat’ ze doen en ‘hoe’ ze dat doen. Het...
De opleiding Regisseur Openbare Ruimte (ROR) behandelt alle thema’s waar je als regisseur mee te maken hebt. Vanuit meerdere kanten wordt deze rol belicht:...

Laatste vacatures

Contact

Niels Polak

Niels Polak

Recruiter Ruimte & Infra
Carola de Croon

Carola de Croon

Senior Adviseur Ruimte & Infra - Gelderland