Training cultuursensitief werken bij JS Consultancy

Werken in het sociaal domein betekent werken met een diversiteit aan cliënten. Denk aan mensen die gevlucht zijn uit een oorlogsgebied of gezinsmigranten die verschillende soorten zorg, ondersteuning en benadering nodig hebben. Om mensen met een migratieachtergrond goed en effectief te kunnen ondersteunen, introduceert de Public Academy van JS Consultancy de training ‘cultuursensitief werken’.

Als professional in het sociaal domein kunnen miscommunicaties of onbekende gewoonten een uitdaging zijn. Het is goed om de signalen die in de leefomgeving van cliënten spelen te herkennen. Zo kom je tot een passende aanpak. Cultuursensitief werken betekent dat je rekening houdt met de culturele achtergrond, waarden en overtuigingen van je cliënt en daarop gestemde zorg of ondersteuning biedt.

Tijdens de eendaagse training krijg je als professional handvaten en inzichten hoe je cultuurgerichte en persoonsgerichte ondersteuning kunt leveren. Door persoonsgericht en met oog voor cultuursensitiviteit te werken, leer je als professional in het sociaal domein je cliënt en de cultuur echt kennen, waardoor je echt verbinding kunt maken met de leefwereld van een ander.

Praktische informatie

Voor professionals die met inburgeraars werken 
Eén dag  
Na het volgen van de training ontvang je een certificaat
– €699 inclusief lesmateriaal en accommodatiekosten, opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Inschrijven

Je schrijft je in voor de training cultuursensitief werken via deze link.