Afbeelding van een persoon die schrijft

Executive Search

Waar vindt u een nieuw afdelingshoofd P&O die ook verstand heeft van financiën? Hoe vindt u uw nieuwe gemeentesecretaris die kan verbinden?

De overheid heeft steeds meer behoefte aan leidinggevenden en professionals die integraal kunnen denken, die sterk zijn in netwerken en die de regie pakken. Wij zijn gespecialiseerd in het werven en selecteren van kandidaten op het niveau van hogere managementfuncties, directiefuncties en hogere beleids- en staffuncties binnen de overheid, vanaf schaal 12.

Persoonlijk, informeel en doelgericht

We nemen u het hele werving- en selectieproces uit handen, van het begin van de search tot het moment van aanstelling. Met twintig jaar ervaring binnen de publieke sector kennen we de markt van binnenuit en beschikken we over een groot landelijk netwerk.  Zodoende vinden wij de kandidaat met de juiste kennis en capaciteiten die past binnen uw afdeling en/of organisatie.

  • Een traject duurt 6-8 weken. Aan het begin van dit traject maken we duidelijke afspraken. U weet dus precies wanneer de benoeming van uw nieuwe collega zal plaatsvinden.
  • Wij verdiepen ons in uw organisatie en nemen de tijd om de sfeer en de cultuur te leren kennen.
  • In een verkennend gesprek over het profiel komen zowel harde als softe criteria aan bod. Het gaat niet alleen om wat iemand kan maar ook welke competenties en talenten iemand heeft. Hierdoor maken we het profiel ‘levend’. Hiertoe voeren we onder andere gesprekken met mensen in de organisatie met wie uw nieuwe collega nauw gaat samenwerken.
  • Wij verzorgen de voorselectie en presenteren u in een persoonlijk gesprek kandidaten die allen geschikt zijn; de benoemingscommissie maakt de uiteindelijke keuze. ‘De benoemingscommissie hoeft alleen nog maar het klikgesprek te voeren.’

Onze adviseurs

Onze adviseurs onderscheiden zich door:

  • Verdiepen zich in de organisatie, de leidinggevende en de kandidaat.
  • Maken een shortlist met heldere mondelinge toelichting.
  • Bewaken het proces.
  • Trainen en adviseren de selectiecommissie.
  • Evalueren samen met u na afloop van een traject.

Ja, ik wil een professional >>

JS Consultancy. Kennis van de overheid.

Jolanda Steffens

Directeur Werving & Selectie

Heeft u vragen of wilt u weten wat JS Consultancy voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op!

06 - 33 32 19 69 Vraag per e-mail jolandasteffens@jsconsultancy.nl