Start werving 15 trainees voor de Provincie Utrecht

Wil jij na je studie een echte uitdaging aangaan? Zoek je een plek waar je jezelf kunt inzetten voor een bloeiende regio? Maar ook een uitdaging die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling en toekomst van de Provincie Utrecht? Kies dan voor dit driejaar durend traineeprogramma waarbij je zowel werkt aan vakinhoudelijke kennis en vaardigheden als aan je persoonlijke ontwikkeling.

Vanaf 1 september 2018 biedt de Provincie Utrecht aan 15 kandidaten de kans om deel te nemen aan een uitdagend 3-jarig traineeprogramma.

Tijdens dit traineeprogramma maak je intensief kennis met het bijzondere werk van de provincie en leer je hoe jij waarde kunt toevoegen in een complexe bestuurlijke omgeving. De trainees worden ingezet op actuele en uitdagende thema’s zoals bijvoorbeeld energietransitie, leefomgeving, vitaal platteland, integriteitsbeleid, regionale economie en communicatie.

Intensief en uitdagend traineeprogramma

Het traineeprogramma duurt in totaal 3 jaar. In deze periode ga je het eerste jaar aan de slag op een van de 15 traineeplekken. Daarna volgt een opdracht van 6 maanden, dit kan zowel binnen als buiten de provincie zijn. De keuze voor de opdracht wordt samen met jou bepaald en is mede afhankelijk van jouw interesse en ontwikkeling. De laatste periode van het traineeprogramma wordt gebruikt als “landingsperiode”. Je start dan al in je uiteindelijke functie en krijgt de mogelijkheid en begeleiding om hierin optimaal te landen.

Tijdens het traineeprogramma word je ondersteund door een intensief ontwikkelprogramma en krijg je de kans om het reilen en zeilen van de provincie te leren kennen. Dit alles doe je tijdens een 36-urige werkweek en voor een mooi startsalaris. Het is de intentie van de provincie om de trainees aansluitend aan het programma te laten instromen.

We zoeken innovatief en creatief ingestelde kandidaten die communicatief vaardig zijn. Ook ben je initiatiefrijk en omgevingsbewust en durf je beslissingen te nemen.

Aanbod traineeplekken

Hieronder kun je aanvullende informatie terugvinden over de verschillende traineeplekken bij de Provincie Utrecht.

 • Trainee Vitaal Platteland
 • Trainee Strategische Communicatie
 • Trainee ICT
 • Trainee Gezonde Leefomgeving/Urban Healthy Living
 • Trainee Woningmarkt
 • Trainee Energietransitie
 • Trainee Regionale Economie
 • Trainee Verkeersmanagement
 • Trainee Omgevingswet
 • Trainee Integriteit
 • Trainee Financial Enginering

Interesse?

Heb jij maximaal 24 maanden werkervaring in aansluiting op een afgeronde hbo of universitaire opleiding? Ben je breed inzetbaar, flexibel, samenwerkend, ondernemend en werk je integraal? Bruis je van de ideeën? Solliciteer dan voor één van deze traineeplekken voor 4 juni a.s. via JS Consultancy!

Vragen?

Bekijk hier de FAQ.

Solliciteren?

De sollicitatietermijn voor deze vacature is verstreken.