Veel gestelde vragen Traineeprogramma Provincie Utrecht

Solliciteren

Tot wanneer kan ik solliciteren?
Je kunt solliciteren tot zondag 3 juni 00.00 uur.

Minder dan twee jaar werkervaring. Is dat een harde eis?
Ja. Wij geven de voorkeur aan kandidaten met maximaal 1,5 – 2 jaar werkervaring aansluitend op hun studie. Voor de effectiviteit van een traineeprogramma is het in onze visie van belang dat de onderlinge verschillen in ontwikkeling tussen trainees zo klein mogelijk zijn.

Ik ben nog niet afgestudeerd. Kan ik toch reageren?
Het traineeprogramma start op 1 september 2018. In verband met de intensiteit van het programma is het een harde eis dat je studie op deze datum is afgerond.

Ik heb geen HBO of WO afgerond. Kom ik dan in aanmerking voor het traineeprogramma?
Nee. Een afgeronde HBO of WO is een harde eis voor dit traineeprogramma.

Is mijn voorkeur voor een trainee plek bindend?
Nee. In je motivatiebrief geef je jouw voorkeur voor één traineeplek aan. Geef daarnaast ook een alternatieve (twee mag ook) voorkeur aan. Het kan goed zijn dat we in de selectieprocedure met elkaar besluiten dat een van de andere thema’s beter aansluit.

De Selectieprocedure

Waar vindt het assessment,  het selectiegesprek en de Centrale Selectiedag plaats?
Voor zowel het assessment als het selectiegesprek word je uitgenodigd op het kantoor van JS Consultancy in Amsterdam (Alpha Tower, De Entree 19-21 te Amsterdam).
De Centrale Selectiedag is bij de Provincie Utrecht in het Provinciehuis (Archimedeslaan 6 te Utrecht).

Ik ben tijdens de selectieprocedure op vakantie/ afwezig. Wat nu?
Om geselecteerd te worden voor het traineeprogramma bij de Provincie Utrecht dien je alle stappen van de selectieprocedure te doorlopen. De assessments vinden plaats in de periode van 1 t/m 11 juni 2018 en het selectiegesprek in de periode tussen 13 en 22 juni 2018. Belangrijk is dat je in deze periode beschikbaar bent en aanwezig kunt zijn. Desgevraagd houden wij – bínnen deze kaders – rekening met jouw agenda. De Centrale Selectiedag bij de Provincie vindt plaats op 4 juli 2018. Houd je agenda op deze dag dus sowieso vrij.

Ik ben uitgenodigd voor het assessment/ het selectiegesprek maar ik ben verhinderd. Wie kan ik mailen?
Indien je verhinderd bent kun je mailen met Cynthia van Egmond via traineepool@jsconsultancy.nl  We zullen dan proberen om de afspraak op een ander moment in te plannen.
Ben je de gehele periode waarin de assessments of de selectiegesprekken plaatsvinden verhinderd? Dan kunnen we je helaas niet meenemen in de verdere procedure.

Wat kan ik verwachten van het assessment/ selectiegesprek en hoe kan ik me voorbereiden?
Deze informatie vind je in de uitnodiging voor het assessment of het selectiegesprek.

Ik ben afgewezen, waarom?
Helaas vallen er na iedere selectieronde goede kandidaten af. In verband met het aantal sollicitanten en de lopende procedure is het niet mogelijk om iedereen hierover telefonisch te berichten. Je ontvangt daarom een e-mail waarin wij zo goed mogelijk onderbouwen waarom je niet geselecteerd bent voor de volgende ronde. Heb je na het lezen van de e-mail nog vragen over je afwijzing? Dan kun je deze op vrijdag 29 juni tussen 9.00 en 13.00 uur telefonisch stellen aan Ellen Koster (telefoonnummer 06- 10 16 25 64) of Angela Ridder (telefoonnummer 06- 12 73 83 72). Tot die datum zijn wij druk met de selectieprocedure.

Het Traineeprogramma

Wat voor dienstverband krijg ik?
Het betreft een ambtelijke aanstelling (fulltime) voor bepaalde tijd voor de duur van het programma (3 jaar) met een proeftijd van 1 jaar.

Zit er een baangarantie aan vast?
Er wordt geen baangarantie geboden. Wel heeft de Provincie Utrecht de intentie om alle trainees te laten instromen. Afhankelijk van de ontwikkeling en groei die je doormaakt zijn er dus zeker kansen!

Is je vraag onbeantwoord gebleven? Stel hem dan per mail via traineepool@jsconsultancy.nl