Veel gestelde vragen Traineeprogramma Meerinzicht 2018

Solliciteren

Tot wanneer kan ik solliciteren?
Je kunt solliciteren tot en met maandag 27 augustus 12.00 uur.

Minder dan 2 jaar werkervaring. Is dat een harde eis?
Ja. Wij geven de voorkeur aan kandidaten met maximaal 1,5 – 2 jaar werkervaring aansluitend op hun studie. Voor de effectiviteit van een traineeprogramma is het in onze visie van belang dat de onderlinge verschillen in ontwikkeling(sfase) tussen trainees zo klein mogelijk zijn.

Ik ben nog niet afgestudeerd. Kan ik toch reageren?
Het traineeprogramma start op 1 november 2018. In verband met de intensiteit van het programma is het een harde eis dat je studie op deze datum is afgerond.

Ik heb geen HBO of WO afgerond. Kom ik dan in aanmerking voor het traineeprogramma?
Nee. Een afgeronde HBO of WO is een harde eis voor dit traineeprogramma.

Is mijn voorkeur voor een trainee plek bindend?
Nee. Je solliciteert op één van de drie traineeplekken (HRM, ICT of Communicatie) en geeft in je motivatie aan waarom je hiervoor in aanmerking wil komen. Het kan zo zijn dat we in de selectieprocedure met elkaar besluiten dat één van de andere traineeplekken een betere match is.

De Selectieprocedure

Welke stappen moet ik doorlopen voor de selectieprocedure?
1e ronde: Motivatiebrief & CV selectie.
2e ronde: Groepsassessment en (online) capaciteitentest.
3e ronde: Persoonlijkheidstest en selectiegesprek
4e ronde: Eindselectie bij Meerinzicht

Waar vindt het assessment, het selectiegesprek en de centrale Selectiedag plaats?
Het groepsassessment, de capaciteitentest en het selectiegesprek vinden plaats op het kantoor van JS Consultancy in Zwolle. De eindselectie vindt plaats op het gemeentehuis Zeewolde.

Ik ben tijdens de selectieprocedure op vakantie / afwezig. Wat nu?
Om geselecteerd te worden voor het traineeprogramma bij Meerinzicht dien je alle stappen van de selectieprocedure te doorlopen. Voor deelname aan het groepsassessment wordt je uitgenodigd op een datum gelegen tussen 3 t/m 5 september. Daaropvolgend vinden de selectiegesprekken plaats tussen 10 t/m 12 september. In de week van 17 september vind de eindselectie bij Meerinzicht plaats. Belangrijk is dat je in deze periode beschikbaar bent en aanwezig kunt zijn.

Ik ben uitgenodigd voor het assessment/ het selectiegesprek maar ik ben verhinderd. Wie kan ik mailen?
Indien je verhinderd bent kun je mailen met Cynthia van Egmond via traineepool@jsconsultancy.nl We zullen dan proberen om de afspraak op een ander moment in te plannen.

Ben je de gehele periode waarin de assessments of de selectiegesprekken plaatsvinden verhinderd?
Dan kunnen we je helaas niet meenemen in de verdere procedure.

Wat kan ik verwachten van het assessment/ selectiegesprek en hoe kan ik me voorbereiden?
Deze informatie vind je in de uitnodiging voor het assessment of het selectiegesprek.

Ik ben afgewezen, waarom?
Helaas vallen er na iedere selectieronde goede kandidaten af. In verband met het aantal sollicitanten en de lopende procedure is het niet mogelijk om iedereen hierover telefonisch te berichten. Je ontvangt daarom een e-mail waarin wij zo goed mogelijk onderbouwen waarom je niet geselecteerd bent voor de volgende ronde. Heb je na het lezen van de e-mail nog vragen over je afwijzing? Dan kun je deze op maandag 17 september tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch stellen aan Angela Ridder (telefoonnummer 06 12 73 83 72). Tot die datum zijn wij druk met de selectieprocedure.

Het Traineeprogramma

Wat voor dienstverband krijg ik?
Het betreft een aanstelling in dienst van Meerinzicht per ingang van 1 november. Je krijgt 2 keer een jaarcontract op basis van 36 uur.

Zit er een baangarantie aan vast?
Er wordt geen baangarantie geboden. Wel heeft Meerinzicht de intentie om alle trainees te laten in- of doorstromen. Afhankelijk van de ontwikkeling en groei die je doormaakt zijn er dus zeker kansen!

Is je vraag onbeantwoord gebleven?
Stel hem dan per mail via traineepool@jsconsultancy.nl