FAQ: Traineeprogramma Ermelo, Harderwijk, Zeewolde én Meerinzicht

Solliciteren

Tot wanneer kan ik solliciteren?
Je kunt solliciteren tot uiterlijk maandag 29 juni om 10.00 uur.

Minder dan 2 jaar werkervaring. Is dat een harde eis?
Ja. Wij geven de voorkeur aan kandidaten met maximaal 1,5 – 2 jaar werkervaring aansluitend op hun studie. Voor de effectiviteit van een traineeprogramma is het in onze visie van belang dat de onderlinge verschillen in ontwikkeling tussen trainees zo klein mogelijk zijn.

Ik ben nog niet afgestudeerd. Kan ik toch reageren?
Het traineeprogramma start op 1 september 2020. In verband met de intensiteit van het programma is het een harde eis dat je studie op deze datum is afgerond.

Ik heb geen HBO of WO afgerond. Kom ik dan in aanmerking voor het traineeprogramma?
Nee. Een afgeronde HBO of WO is een harde eis voor dit traineeprogramma.

De Selectieprocedure

Welke stappen moet ik doorlopen voor de selectieprocedure?
STAP 01: Motivatiebrief & CV selectie.
STAP 02:Je neemt deel aan interactief (fysiek) assessment op 2 of 3 juli en je maakt hieraan voorafgaand thuis een digitale capaciteitentest
STAP 03: Een online individueel selectiegesprek met een adviseur van JS Consultancy. Van tevoren maak je thuis een digitale persoonlijkheidstest en bereid je een profileringsopdracht voor (week 28/29).
STAP 04: Selectiedag op 23 juli georganiseerd door de organisaties Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en Meerinzicht.

Waar vinden de assessments en de eind selectiegesprekken plaats?
STAP 02: Online capaciteitentest (thuis) en fysiek groepsassessment* bij JS Consultancy in Zwolle.
STAP 03: Online vragenlijst, online profileringsopdracht en online selectiegesprek
STAP 04: Een nog nader te bepalen locatie in de omgeving van de organisaties Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en Meerinzicht, uiteraard met inachtneming van de coronarichtlijnen van het RIVM.

* Het groepsassessment vindt uiteraard plaats met inachtneming van de 1,5 meter (corona)maatregel. Tijdens het bezoek vragen wij je om geen handen te schudden en om bij binnenkomst en vertrek jouw handen te wassen. Wij verzoeken iedereen met klem om niet naar ons kantoor te komen als je klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten of koorts en dit te melden via traineepool@jsconsultancy.nl

Ik ben tijdens de selectieprocedure op vakantie / afwezig. Wat nu?
Om geselecteerd te worden als trainee dien je alle stappen van de selectieprocedure te doorlopen. Het is dan ook belangrijk om in jouw agenda rekening te houden met de verschillende data, waaronder het assessment op 2 of 3 juli en de centrale selectiedag op 23 juli.

Ik ben uitgenodigd voor het assessment/ het selectiegesprek maar ik ben verhinderd. Wie kan ik mailen?
Indien je verhinderd bent kun je mailen met Yara de Craen via traineepool@jsconsultancy.nl. We zullen dan proberen om de afspraak op een ander moment in te plannen.

Ben je de gehele periode waarin de assessments of de selectiegesprekken plaatsvinden verhinderd?
Dan kunnen we je helaas niet meenemen in de verdere procedure.

Een aantal onderdelen van de selectieprocedure van JS Consultancy worden online uitgevoerd. Ik heb echter geen rustige omgeving om aan deze onderdelen geconcentreerd deel te nemen en/of ik heb niet de beschikking over de middelen zoals een laptop, Ipad of telefoon. Hoe kan ik toch deelnemen?
Indien je geen geschikte omgeving en/of middelen hebt om deel te nemen, dan kun je eveneens indien mogelijk mailen naar Yara de Craen via traineepool@jsconsultancy.nl of bellen met ons kantoor 088-3302100. We zoeken dan samen naar een passende oplossing.

Wat kan ik verwachten van het assessment/ selectiegesprek en hoe kan ik me voorbereiden?
Deze informatie vind je in de uitnodiging voor het assessment of het selectiegesprek.

Ik ben afgewezen, waarom?
Helaas vallen er na iedere selectieronde goede kandidaten af. Na iedere selectieronde ontvangt iedere kandidaat een terugkoppeling. In eerste instantie word je per mail op de hoogte gebracht, dit in verband met de drukte gedurende de selectieperiode en aansluitend de zomervakantie. Heb je na het lezen van de e-mail nog vragen over je afwijzing? Dan kun je deze na afloop van de gehele procedure en vakantieperiode telefonisch stellen op dinsdag 18 augustus aan Esther Dijkstra (telefoonnummer 06- 12 57 03 76).

Het Traineeprogramma

Wat voor dienstverband krijg ik?
Het betreft een ambtelijke aanstelling voor bepaalde tijd, met een werkweek van 32 uur en voor de duur van het programma tot september 2022.

Zit er een baangarantie aan vast?
Er wordt geen baangarantie geboden. Wel hebben de organisaties Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en Meerinzicht de intentie om trainees te laten instromen. Het programma is erop gericht dat je als trainee uiteindelijk kunt ‘landen’ op een passende plek binnen één van de 4 organisaties. Afhankelijk van de ontwikkeling en groei die je doormaakt zijn er dus zeker kansen!

Is je vraag onbeantwoord gebleven? 
Stel deze dan per mail via traineepool@jsconsultancy.nl