FAQ: Technische Traineepool Gemeente Amsterdam (TTA ’19)

Solliciteren

Tot wanneer kan ik solliciteren?
Je kunt solliciteren tot uiterlijk maandag 2 december 2019 om 12.00 uur.

Maximaal 3 jaar werkervaring. Is dat een harde eis?
Ja. Wij geven de voorkeur aan kandidaten met maximaal 3 jaar werkervaring aansluitend op hun studie. Voor de effectiviteit van een traineeprogramma is het in onze visie van belang dat de onderlinge verschillen in ontwikkeling tussen trainees zo klein mogelijk zijn.

Ik ben nog niet afgestudeerd. Kan ik toch reageren?
Het traineeprogramma van de TTA start per 1 februari 2020. In verband met de intensiteit van het programma is het een harde eis dat je studie op deze datum is afgerond.

Ik heb geen HBO of WO afgerond. Kom ik dan in aanmerking voor het traineeprogramma?
Nee. Een afgeronde HBO of WO is een harde eis voor dit traineeprogramma.

Inhousedag
Op donderdag 21 november vindt er een inhousedag plaats van 16.00 uur t/m 18.30 uur. De inhousedag vindt plaats in het stadhuis van Amsterdam. Tijdens de inhousedag hoor je alles over het traineeship, actuele projecten en je ervaart via een interactieve workshop hoe het is om hieraan mee te werken. Voor meer informatie en aanmelden zie: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/werkenbij/traineeships/technisch-traineeship/.

De Selectieprocedure

Welke stappen moet ik doorlopen voor de selectieprocedure?
1e ronde: Motivatiebrief & CV selectie
2e ronde: Assessments (1 dagdeel groepsopdracht + digitale capaciteitentest)
3e ronde: Eind selectiegesprekken bij de gemeente Amsterdam

Waar vinden de assessments en de eind selectiegesprekken plaats?
Voor het assessment word je uitgenodigd op het kantoor van JS Consultancy in Amsterdam (Alpha Tower, De Entree 19-21 te Amsterdam).
De eind selectiegesprekken vinden plaats bij de gemeente Amsterdam.

Ik ben tijdens de selectieprocedure op vakantie / afwezig. Wat nu?
Om geselecteerd te worden voor het technisch traineeprogramma bij de Gemeente Amsterdam dien je alle stappen van de selectieprocedure te doorlopen. De assessments vinden plaats 9 en 10 december, waarvan je op 1 dag wordt ingedeeld. De eind selectiegesprekken bij de gemeente Amsterdam vinden plaats in de periode van 16 t/m 18 december 2019. Belangrijk is dat je in deze periode beschikbaar bent en aanwezig kunt zijn. Houd je agenda op deze dagen vrij.

Ik ben uitgenodigd voor het assessment/ het selectiegesprek maar ik ben verhinderd. Wie kan ik mailen?
Wij hebben te maken met een strakke planning, waardoor het in principe niet mogelijk is om je afspraak te verplaatsen. Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn zullen wij ons best doen om je afspraak te verplaatsen maar we kunnen dit niet garanderen. In dit geval kun je mailen met Yara de Craen of Romy van der Pluijm via traineepool@jsconsultancy.nl.

Ben je de gehele periode waarin de assessments of de selectiegesprekken plaatsvinden verhinderd?
Dan kunnen we je helaas niet meenemen in de verdere procedure.

Wat kan ik verwachten van het assessment/ selectiegesprek en hoe kan ik me voorbereiden?
Deze informatie vind je in de uitnodiging voor het assessment of het selectiegesprek.

Ik ben afgewezen, waarom?
Helaas vallen er na iedere selectieronde goede kandidaten af. In verband met het aantal sollicitanten en de lopende procedure is het niet mogelijk om iedereen hierover telefonisch te berichten. Je ontvangt daarom een e-mail waarin wij zo goed mogelijk onderbouwen waarom je niet geselecteerd bent voor de volgende ronde. Heb je na het lezen van de e-mail nog vragen over je afwijzing? Dan krijg je hiervoor na afloop van de procedure een datum waarop je contact met de selecteurs kunt opnemen. Tot deze datum zijn wij druk met de selectieprocedure.

Het Traineeprogramma

Wat voor dienstverband krijg ik?
Je krijgt een contract van twee keer één jaar voor 36 uur per week met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Zit er een baangarantie aan vast?
Er wordt geen baangarantie geboden. Wel heeft de Gemeente Amsterdam de intentie om alle trainees te laten instromen. Het programma is erop gericht dat trainees uiteindelijk landen op een plek binnen één van de vier afdelingen; Metro en Tram, Stadswerken, Ingenieursbureau en Verkeer en Openbare Ruimte. Afhankelijk van de ontwikkeling en groei die je doormaakt zijn er dus zeker kansen!

Heb je nog vragen over de selectieprocedure?
Stel deze dan per mail via traineepool@jsconsultancy.nl Voor inhoudelijke vragen over het traineeship kun je contact opnemen met projectleider Nezjma Ramdas, via technischtraineeship@amsterdam.nl of via het telefoonnummer 06-38313088.

Benieuwd hoe kandidaten de procedure ervaren bij JS Consultancy?
Wij vroegen het aan hen! Bekijk hieronder de video.